Zeytinyağı Akademisi, Zeytinyağı Duyusal Analiz Eğitimi için; 17 Şubat 2024 Cumartesi İZMİR’de

İlk Adım İZMİR‘de

Zeytinyağı Akademisi, zeytinyağında kalite bilinci ve farkındalığı arttırmayı hedeflediği eğitimlerinin İLK ADIM İZMİR Sektörün tüm kesimlerini birleştirmek, sorunlara ortak akılla çözüm üretmek ve bu sayede ülkemiz zeytinciliğini, zeytinyağı üretimini ve kalitesini geliştirmek için çıktığımız yolda, yoğun ilgi gören ilk adım eğitimlerimize bu sefer de Çanakkale’da devam ediyoruz.

Tüm dostlarımız davetidir.
Yeni eğitimlerde buluşmak umudu ile.

İLK ADIM EĞİTİM PROGRAMI

Eğitim Saati          : 09.00 – 18.00
Eğitim Adresi        : Mühendisler Odası İzmir Şubesi Lokali
                               Yüzbaşı Şerafettin Bey Sok. No 21/A ALSANCAK – İZMİR
Mobil                       : +90 533 456 63 60
Mobil                       : +90 533 608 50 89
Tel-Faks                 : +90 212 909 09 46

PROGRAM

09.00 – 09.30 Kayıt ve Açılış
09.30 – 10.00 Zeytin Yetiştiriciliği                               Dr. Abidin TATLI
10.00 – 11.00 Zeytinyağının Üretim Prosesi                 Dr. Abidin TATLI

11.00 – 11.15 Ara

11.15 – 12.00 Z. Depolanması ve Ambalajlanması        Dr. Abidin TATLI
12.00 – 12.30 Zeytinyağında Duyusal Analiz Kriterleri   Dr. Kader ÇETİN

12.30 – 13.30 Öğle Arası İkramımızdır

13.30 – 15.00     Zeytinyağı Duyusal                         Dr. Kader ÇETİN

15.15 – 15.30     Ara

15.30 – 17.00     Zeytinyağı Duyusal Analizi               Dr. Kader ÇETİN
17.30 – 18.00     Sertifika Töreni ve Kapanış

Kayıt olmak için aşağıdaki linke dokununuz

https://www.zeytinyagiakademisi.com.tr/portfolio-item/naturel-zeytinyagi-duyusal-analiz-egitimi/

NOT: Katılımcılar; katılımcı sayısına ve anket bilgilerine göre gruplara ayrılacaktır

ÖDEMELER
Banka ya da Kredi Kartıyla İYZİCO ile yapılabilir.

EFT- Havale ile yapılabilir.

Eğitim başvurusunu tamamlayabilmek için Katılım- Eğitim Öncesi Anket Formunu doldurunuz.
Formları doldurduktan sonra;
info@zeytinyagiakademisi.com.tr
+90 533 456 63 60 nolu whatsApp yoluyla iletiniz.

NATÜREL ZEYTİNYAĞI DUYUSAL ANALİZ EĞİTİMİ

İLK ADIM EĞİTİM MODÜLÜ

EĞİTİMİN AMACI

  • Zeytin yetiştiriciliğine karar verilmesinden mutfağa kadar geçen süreçte, zeytinyağı kalitesini etkileyen birçok faktör vardır.
  • Bahçe tesisi, çeşit seçimi, sulama, budama, gübreleme; hastalık ve zararlılarla mücadele, yabancı ot kontrolü;hasat yöntemi, işleme, depolama ve ambalajlama aşamaları zeytinyağı kalitesini direkt olarak etkileyen etmenler arasında yer alır.
  • Zeytinyağında üretim hatalarından dolayı oluşan kusurlar, zeytinyağının sınıflandırılmasında, ticaretinde ve tüketiminde önemli rol oynamaktadır. Bu nedenle, natürel zeytinyağlarında uygulanan duyusal analiz yöntemine dair temel bilgilerin, zeytinyağı pazarlaması ile uğraşan kişilerle eğitim ve bilinçlendirme çalışmaları yapılarak paylaşılması hedeflenmektedir.

EĞİTİMİN HEDEFLERİ

  • Natürel zeytinyağlarında duyusal analiz yöntemine ilişkin temel bilgilerin paylaşılması,
  • Hedef kitleye kaliteli natürel zeytinyağlarının tanıtılması,
  • Natürel Zeytinyağı Duyusal Analiz Yöntemi ile natürel zeytinyağlarında kusurların ve pozitif özelliklerin belirlenmesi.

VERİLECEK BELGE

  • Katılım Belgesi

EĞİTİM PROGRAMI

KONU BAŞLIKLARI

  • Zeytin Yetiştiriciliği, Zeytin ve Zeytinyağı Kalitesine Etkisi(½ saat). (Zeytinyağı kalitesini etkileyen faktörlerden sulama, budama, gübreleme, hastalık ve zararlılarla mücadele ile hasat yöntemi konuları işlenecektir.)
    • Zeytinde Yetiştiricilik
    • Zeytinde Sulama
    • Zeytinde Gübreleme
    • Zeytinde Zirai Mücadele
    • Zeytinde Hasat
  • Zeytinyağı Üretimi ve Aşamaları, Zeytinyağının Tanımı ve Sınıflandırılması(½– 1 saat). (Zeytinyağı kalitesini etkileyen faktörlerden zeytinin yağa işlenmesi, muhafaza ve ambalajlama aşamaları konuları işlenecektir.)
    • Zeytinyağının Üretim Aşamaları
    • Zeytinyağını Tanımlama
    • Zeytinyağının Sınıflandırılması
  • Zeytinyağının Depolanması ve Ambalajı(½-1 saat). (Zeytinyağının muhafaza ve ambalajlama aşamaları konuları işlenecektir.)
  • Zeytinyağının Depolanması
  • Zeytinyağının Ambalajlanması
  • Natürel ZeytinyağıDuyusal Analiz Metodu (3- 4 saat).
    • Pozitif Özelliklerin Tanıtılması
    • Kusurların Tanıtılması
    • Natürel Zeytinyağı Duyusal Analiz Metodolojisi
    • Natürel Zeytinyağı Tadımı
  • Sertifika Töreni ve Kapanış
0 cevaplar

Cevapla

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir